В Україні відновили повірки індивідуальних приладів обліку комунальних послуг

05.06.2023

В Україні відновили повірки індивідуальних приладів обліку комунальних послуг
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №440 от 7 квітня 2023 р. відновлено повірку індивідуальних приладів обліку, тобто лічильників води, газу, електроенергії, теплолічильників. 
 
Ухвалене рішення поширюється на усіх виконавців послуг, за винятком тимчасово окупованих територій, про це повідомляє "Україна Комунальна".
 
На територіях де зараз неможливо здійснити повірку, встановлені таки вимоги по термінах:
  • на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного і надзвичайного стану на відповідних територіях, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;
  • на територіях активних бойових дій протягом шести місяців з дати завершення бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;
  • на територіях можливих бойових дій протягом шести місяців з дати припинення можливості бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду.
На іншій території країни подання на повірку лічильників води, газу, електроенергії та теплолічильників має бути забезпечено протягом трьох місяців після закінчення опалювального періоду
 

Згідно з законом України «Про метрологію й метрологічну діяльність» повірку індивідуальних приладів обліку здійснюють ліцензовані організації, перелік яких можна знайти на сайтах Міністерства розвитку економіки, торгівлі й сільських господарств України. 

Нагадаємо, повірки засобів вимірювальної техніки в Україні не мали здійснюватися в умовах дії воєнного стану, а також протягом трьох місяці після його завершення. Це було передбачено постановою Кабінету міністрів "Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного стану" від 5.04.2022.

← Все новости