Стало відомо, як зростуть платіжки за світло з новим тарифом на електроенергію

28.05.2023

Стало відомо, як зростуть платіжки за світло з новим тарифом на електроенергію
Про це написав у своєму Facebook голова правління "Спілки споживачів комунальних послуг" Олег Попенко.

Питання щодо підвищення тарифу на електроенергію вже вирішене. Про це було вже заявлено на всіх рівнях влади. Водночас, щодо дати впровадження нового тарифу поки що вичерпної інформації немає. Ймовірно, вона з'явиться сьогодні до кінця дня, або вже завтра, з понеділка.

Майже достеменно відомо, що тариф на електроенергію зросте до 2,88 грн/кВт-год. Зараз він становить 1,44 грн для обсягу споживання до 250 кВт-год і 1,68 грн для обсягу понад 250 кВт-год.

"НКРЕКП надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладення спецобов'язків із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 з ПДВ", - цитує Олег Попенко лист, направлений у Міненерго за підписом т.в.о. голови НКРЕКП Руслана Кайдаша.

Це означає, що ніякої диференціації тарифу за обсягом споживання тепер не буде, пояснив експерт.

"Щоб ви зрозуміли, ніякої градації від споживання, роботи зі споживачем, а просто на 100% до 2,88 за кВт*год", - роз'яснив Попенко.

За його підрахунками із новим тарифом на електроенергію платіжка за світло зросте на 200-250 гривень. Це – для середньої сім'ї із середнім обсягом споживання. Олег Попенко вважає, що скасування градації в тарифах остаточно відіб'є в українців охоту до заощадження електроенергії. Адже тепер зниження енергоспоживання держава не заохочуватиме меншим тарифом.

Крім того, в листі Руслан Кайдаша йдеться про "перший етап" коригування цін. А це означає, що він буде, принаймні, не один. І ймовірно, українців незабаром чекає ще одне підвищення тарифу на електроенергію

← Все новости