Розподіл газу у 2023 році: Нафтогаз опублікував роз’яснення про ціни на доставку

17.05.2023

Розподіл газу у 2023 році: Нафтогаз опублікував роз’яснення про ціни на доставку
Днями одна зі споживачок попросила роз’яснити Нафтогаз стосовно проблемного питання. Жінка питає, куди можна звернутись, щоб вирішити її питання. Мовляв, ціна на розподіл у 2023 році в неї виходить більшою, ніж фактичний об’єм споживання газу.

У Нафтогазі споживачці пояснили, що їх компанія є постачальником блакитного палива. А питання прийому показника лічильника, загальний облік та нарахування об’ємів газу належить до компетенції облгазів. Також оператори газорозподільних мереж відповідальні за доставку газу та загалом за обслуговування відповідного обладнання і мережі.

Ціна на розподіл газу у 2023 році

Щодо вартості за розподіл, то вона залежить від багатьох факторів і вираховується індивідуально. Але в основі закладений розрахунок об’ємів споживання за попередній "газовий рік". Він, до речі, не співпадає з календарним, адже стартує 1 жовтня і закінчується 30 вересня. Весь спожитий об’єм блакитного палива розподіляється на 12 частин. Цей показник множать на встановлений тариф за доставку. А він у кожному регіоні України є різним.

"Тому, у даній ситуації, якщо Ви не згодні з нарахованим щомісячним платежем за розподіл газу на більший об’єм газу ніж Ви використали, то рекомендуємо Вам звернутись саме до оператора ГРМ. Як приклад, Ви можете надіслати до компанії письмове звернення, в якому Вам необхідно описати Вашу ситуацію та Ваш оператор ГРМ буде зобов’язаний надати відповідь у письмовому вигляді та виконати перерахунки за необхідності", – йдеться в повідомленні компанії Нафтогаз.

← Все новости