У Раді запропонували, щоб заможні українці більше платили за електроенергію

09.05.2023

У Раді запропонували, щоб заможні українці більше платили за електроенергію

За її словами проблема чинного тарифоутворення, що він субсидійований для всіх – однаково і для олігарха, і для пенсіонера, котрий живе на пенсію.

Також, на думку Совсун, проблема в тому, що з українськими цінами на електроенергію немає жодного економічного сенсу інвестувати в енергоефективність та енергозбереження.

"Для початку нам потрібно ввести більше градацій. У нас зараз всього два етапи зміни ціни для населення – менше і більше 250 кВт⋅год на місяць. Для тих, хто споживає ще більше, варто ввести вищу ціну. Просто дивитися по обсягу споживання", – таким чином вона відповіла на питання, як вирішити вищевказані проблеми.

Депутатка вважає, градацій по ціноутворенню має бути три або чотири.

"Щоб люди, в яких є достатньо накопичених ресурсів, могли платити реальну ціну та інвестувати трохи в заходи енергоефективності. Зараз їм немає сенсу, бо електроенергія з мережі дуже дешева. Треба поступово робити заходи енергоефективності, надспоживачів стимулювати тарифами. Так само треба і думати про заходи енергоефективності для тих, хто менше споживає. У людей би платіжка зменшилася в два рази", – пояснила нардеп.

Як повідомляли Українські Новини, у Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, назвали економічно обґрунтовану ціну на електричну енергію для споживачів та розповіли, з чого вона складається.

← Все новости