Новини

18.07.2022

Новини
"Приватбанк" та "Монобанк" автоматично поміняли споживачам реквізити для розрахунків за газ - "Нафтогаз"
У газопостачальній компанії "Нафтогаз", яка несподівано для мільйонів українців стала їхнім постачальником газу і не змогла впоратися з розсилкою платіжок за травень, кажуть, що клієнти "ПриватБанку" та "Монобанку" мають в додатках вже оновлені реквізити для розрахунків за газ. Про це повідомила представниця "Нафтогазу" Галина Русаневич, пише УНІАН.

Як зазначає видання, в українців виникло багато питань до нового постачальника - "Нафтогаз України": як передавати показники лічильника, відстежувати нарахування та відповідно сплачувати за газ.

"Як білка в колесі: щоб зареєструватись в особистому кабінеті треба знати номер рахунку, щоб дізнатись номер рахунку треба знати ЕІС код. Отримати той код можна в особистому кабінеті поточного постачальника, а поточний постачальник це хто – "Нафтогаз"?", – запитують обурені споживачі.

Водночас представниця "Нафтогазу" Галина Русаневич пояснила, що номер нового особового рахунку можна запитати у компанії через чат-бот, телефоном або в Facebook. Реквізити для оплати доступні в контактах на сайті. Також реквізити для оплати вже змінені у "ПриватБанку", "Монобанку" та інших фінансових установах.

"Якщо людина все ж хоче отримати платіжку, вона може зареєструватися в особистому кабінеті на сайті my.gas.ua - це займає секунди. Щодо людей стареньких, які не користуються комп’ютером та смартфоном, то там "Укрпошта" доставляє. Але, на жаль, потрібно враховувати, що на "Укрпошту" зараз велике навантаження, тому платіжки можуть затримуватись", - пояснила вона.

При цьому в "Нафтогазі" стверджують, що для них самих виявилося несподіванкою переведення від інших газзбутів 11 мільйонів нових клієнтів.

"Для компанії "Нафтогаз" це була несподіванка. Ми дізнались про це 10 червня", - сказала Галина Русаневич.

Русаневич підкреслила, що саме попередні постачальники за три доби мали попередити своїх споживачів, що у них немає газу для подачі населенню.

Водночас компанії, які працюють під брендом "Твій Газзбут", стверджують, що і для них масова міграція споживачів була несподіванкою, про яку дізнались тільки 8 червня

← Все новости