Новини

25.06.2022

Новини
Верховна рада підтримала законопроєкт про будівництво мережі укриттів для захисту населення.

Законопроєкт фракції «Слуга народу» №7398 передбачає термінове розгортання в Україні мережі бомбосховищ. Зокрема, у документі визначено, що під час будівництва нових будинків наявність в них укриття буде обов'язковою умовою.

Також законопроєктом пропонується:

✅ передбачити наявність у містобудівній документації регіонального та місцевого рівнів розділу щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту. За відсутності такого розділу її не затвердять;

✅ спростити процедури передачі земельних ділянок для розміщення захисних споруд цивільного захисту;

✅ встановити норми щодо наявності інженерно-технічних засобів для евакуації громадян у будівлях, де постійно проживають понад 50 людей, та в спорудах, де тимчасово можуть розміщуватися більше ніж 100 осіб. При цьому проєктні рішення мають враховувати вимоги доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

✅ передбачити вимоги стосовно утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням.

✅ передбачити істотні умови договору оренди захисної споруди або її частини, яка перебуває у державній або комунальній власності, та підстави для його розірвання у односторонньому порядку.

⚠️Крім того, органи державного архітектурно-будівельного контролю відтепер можуть відмовити у видачі сертифіката про готовність будівлі до експлуатації, якщо роботи з обладнання бомбосховища не завершені.

← Все новости