Новини

15.05.2022

Новини
📌Спрощення процедур надання допомоги з безробіття

Президент України підписав Закон №2220-ІХ про спрощення процедур надання допомоги з безробіття. 

Документ передбачає наступне:
🔹Всім ВПО та людям на територіях активних бойових дій статус безробітного буде надаватися з 1-го дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога по безробіттю.

🔸Для підтвердження статусу особі не обов’язково відвідувати центр зайнятості особисто – можна скористатись телефоном, повідомити інформацію за допомогою месенджера, електронної пошти тощо.

🔹Люди, які не мали можливості припинити трудові відносини та забрати свою трудову книжку, також зможуть зареєструватися в якості безробітних за своєю заявою. Одночасно Держслужба зайнятості інформує про це роботодавця, Пенсійний фонд та Податкову службу, а дані про трудовий стаж отримує в державних реєстрах.

🔸Вводяться додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб. Натомість ВПО, які хочуть розпочати власний бізнес, отримають фінансову допомогу від держави.

🔹Вдосконалюється програма надання допомоги по частковому безробіттю, яка пошириться на малі підприємства та фізичних осіб-підприємців у разі втрати працівниками частини зарплати через зупинення чи скорочення виробництва (виконання робіт, надання послуг).

🔸Для роботодавців спрощується можливість отримати або продовжити дію дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Документи надсилатимуть Держслужбі зайнятості будь-яким зручним способом. Виключення становитимуть громадяни рф та білорусі – тут потрібно погодження СБУ.

← Все новости