Позиція керуючої компанії «Мрія» щодо судового позову про законність конкурсу управителів.

19.12.2017

Позиція керуючої компанії «Мрія» щодо судового позову про законність конкурсу управителів.

   Депутат Запорізької обласної ради в жовтні 2017 р., як мешканець багатоповерхівки м. Запоріжжя, звернувся до суду з позовом про визнання незаконним  та скасування рішення виконавчого комітету про проведення конкурсу та призначення управителів багатоквартирних будинків міста Запоріжжя.

   Суд першої інстанції вимоги позивача задовольнив. Втім, справа ще не завершена, адже рішення підлягає оскарженню. Тож на сьогодні рішення по справі № 335/12370/17 не набрало законної сили.

   ТОВ «Керуюча компанія «Мрія», КП «Запоріжремсервіс та ТОВ «Керуюча компанія «Місто для людей Запоріжжя» за власною ініціативою подали до суду клопотання про залучення в якості третіх осіб на стороні відповідача. Судом клопотання про залучення я кості третіх осіб прийнято. Як учасники судового процесу ТОВ «Керуюча компанія «Мрія», КП «Запоріжремсервіс та ТОВ «Керуюча компанія «Місто для людей Запоріжжя» приймали участь в усіх засіданнях по справі та надавали свої запечерення та доводи з приводу порушених в адміністративному позові питань.

  По-перше, хочемо зазначити, що передчасні висновки та публікації ЗМІ вносять дисбаланс у налагодження стосунків з нашими клієнтами. Адже рішення суду ще не опубліковане та не набрало законної сили, тож говорити про незаконність конкурсу не можна.

  По-друге, можемо зазначити, що позивач по цій справі, депутат облради, проживає у будинку де створене ОСББ, тому конкурс управителів на його будинок не поширюється, тож вважаємо, що він за всіма законами України є «неналежним» позивачем. Однак позивач був «не в курсі» цих подій у своєму будинку, на що і посилався у судовому засіданні. Крім того, саме зараз паралельно оскаржує рішення про створення свого ОСББ. На нашу думку логіки в цих діях немає.

   Крім того, є рішення, яке набрало законної сили предметом позову якого також було визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету про проведення конкурсу та призначення управителів багатоквартирних будинків міста Запоріжжя (посилання на держреєстр: http://reyestr.court.gov.ua/Review/70686546). Так, Орджонікідзевський районний суд відмовив у задоволенні позову про визнання протиправним та скасування рішення виконавчого комітету про проведення конкурсу та призначення управителів багатоквартирних будинків міста Запоріжжя. Зазначене рішення на сьогодні не було оскаржено та набрало законої сили.

   Враховуючи вищезазначене, вважаємо підбурювання населення на несплату послуги з управління/утримування будинків своєрідним саботажем та піаром деяких місцевих політиків.

  ТОВ «Керуюча компанія «Мрія» існує поза політикою, приймала участь у конкурсі управителів чесно та прозоро, вже майже два місяці сумлінно виконує покладені на неї обов’язки з управління будинками Шевченківського та Космічного районів.

  Також хочемо повідомити населення, що в грудні були виставлені платіжки за листопад за фактично виконані роботи (з прибирання, поточних ремонтів, обслуговування електромереж, оплата електроенергії за освітлення місць загального користування, тощо), які були зроблені авансом. З юридичної точки зору несплата за ці послуги вважатиметься боргом кожного конкретного мешканця. І жоден політик не нестиме відповідальності за ці борги.

   Ми відкриті до співпраці, тож за минулий місяць було проведено сотні зібрань з мешканцями усіх будинків, що знаходяться в обслуговуванні ТОВ «Керуючої компанії «Мрія». Вже близько сотні будинків подали протоколи власних зібрань з переліком тих послуг, які б вони бажали отримувати та їх періодичність. По цих будинках вже переглядаються тарифи в сторону зменшення. Тож сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю з нашими клієнтами.

← Все новости