У Запоріжжі пройде конкурс на визначення управителів житлового фонду

29.05.2017

У Запоріжжі пройде конкурс на визначення управителів житлового фонду
   У Запоріжжі проведуть конкурс з визначення управителя багатоквартирних будинків Запоріжжя. Затверджено склад комісії, Положення про конкурсну комісію. Відповідне рішення було прийнято на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради 27 травня.
    Конкурсна комісія, яку очолив заступник міського голови Олексій Бородай, повинна розробити і подати на затвердження виконавчого комітету необхідну конкурсну документацію. Після її затвердження буде оголошено конкурс. Відповідне оголошення буде розміщено в засобах масової інформації.
    Відзначимо, відповідно до законодавства у запорожців був час вибрати форму управління своїм будинком. Це могло бути об'єднання співвласників, яке прийняло будинок в управління, або керуюча компанія. Якщо мешканці цього не зробили, то виконавчий комітет міської ради повинен оголосити конкурс на вибір управителя для таких, хто не визначився будинків.
    Міський голова Володимир Буряк зазначив, що закон про необхідність проведення конкурсу фактично вступив в силу в минулому році. Однак потрібен був час для проведення організаційних заходів.
    - Раніше у нас було комунальне підприємство «Основание», діяльність якого через накопичені за минулі роки боргів було фактично паралізовано. Саме тому довелося створювати комунальне підприємство «Наше місто», яке серед іншого зайнялося інвентаризацією житлового фонду, прибудинкових територій. Тільки отримавши цю інформацію, провівши підготовчу роботу, ми змогли підготувати рішення про проведення конкурсу, - сказав Володимир Буряк.
    Міський голова висловив впевненість, що проведення конкурсу сприятиме підвищенню конкуренції в сфері обслуговування житлового фонду, поліпшення якості послуг.
    - Від своїх обіцянок я ніколи не відмовлявся. Я обіцяв, що конкурс буде проведений, і він відбудеться. Завдання міської влади провести його в рамках законодавства і максимально прозоро. Можу сказати, що це буде зроблено, - заявив Володимир Буряк.

   Інформація взята з офіційного сайту Запорізької міської ради.

← Все новости