Менше шуму та економія електроенергії: чому вам потрібен дотягувач на дверях

10.07.2023

Менше шуму та економія електроенергії: чому вам потрібен дотягувач на дверях

Навіщо користуватися дотягувачем дверей

Ці пристрої не лише не дають дверям гримати. Вони мають і неочевидні переваги, а саме: 

  • Економлять енергію. Дотягувач забезпечує герметичне закриття дверей, що утримує холодне чи тепле повітря від проникнення через щілини. Тобто система опалення або кондиціонування повітря працюватиме ефективніше, а рахунки за електроенергію зменшаться.
  • Позбавляють від протягів. Дотягувачі контролюють рух повітря і запобігають його потоку через щілини дверей. А відсутність протягів означає комфортнішу температуру у приміщенні, особливо холодної пори року. 
  • Підвищують комфорт у приміщенні. Дотягувачі дверей забезпечують контрольоване закривання. А відсутність гучних ударів дверей при зачиненні дає тишу у приміщенні. Крім того, неушкодженими залишаються стіни та меблі, вразливі до ударів дверима. 
Які існують дотягувачі
За способом монтажу дотягувачі поділяють на:
Накладні. Їх монтують на дверях ззовні. Вони забезпечують плавне закриття і давно вже є популярним рішенням для різних типів дверей. Пристрої цього типу просто встановити. Але деякі моделі можуть бути завеликими та помітними, а це не завжди відповідає дизайну і стилю приміщення.
Окремо варто сказати про накладні дотягувачі для хвірток. Ці пристрої спеціально розроблені для хвірток або дверей з особливою конструкцією.

Врізні. Ці дотягувачі монтують всередині дверей. І залежно від самих дверей такі дотягувачі бувають:
Для скляних дверей. Мають мінімалістичний дизайн і забезпечують безшумне і плавне відкривання та закривання дверей у торгових центрах та інших місцях з великими потоками людей.
Приховані для міжкімнатних дверей. Ці пристрої дають можливість контролювати силу закривання дверей. Вони невидимі ззовні і не змінюють дизайн дверей.

← Все новости