Десятки штрафів та стягнення на півтора мільйони: Держекоінспекція підрахувала збитки природному середовищу

07.07.2023

Десятки штрафів та стягнення на півтора мільйони: Держекоінспекція підрахувала збитки природному середовищу
З 30 червня по 06 липня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 102 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 158 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 41 тис. гривень.

До Державного бюджету стягнуто 35 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 163 млн 319 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 46 млн 201 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 576 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська та Закарпатська області.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Брониківській сільській раді на суму 5 млн 982 тис. 749 грн. за незаконну порубку 104 дерев різних порід та діаметрів на території ландшафтного заказника місцевого значення «Зелена лагуна», на території Брониківської сільської ради за межами с. Несолонь Звягельського району. Матеріали направлено до Житомирської обласної прокуратури. Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Грозинське» на суму 14 млн 682 тис. 863 грн. за незаконну порубку 2668 дерев різних порід та діаметрів поблизу села Новаки Коростенського району. Матеріали направлено до Житомирської обласної прокуратури.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ФГ «Світ м’яса», ПрАТ «Чопівське» та ТОВ «Кошет» на суму 25 млн 1 тис. 267 грн. за масову загибель риби на р. Полуй в районі розташування даних підприємств. Матеріали направлено до Закарпатської обласної прокуратури. Проведено розрахунок збитків на суму 116 млн 96 тис. 640 грн. за масову загибель водних біоресурсів на ділянці р. Полуй на території Великолучківської територіальної громади Мукачівського району. Матеріали направлено до Закарпатської обласної прокуратури та СВ ВП № 1 Мукачівського РУП ГУНП в Закарпатський області. Розпочато кримінальне провадження.

← Все новости