У Запоріжжі крадуть теплолічильники

27.06.2018

У Запоріжжі крадуть теплолічильники
   Як розповів «Індустріалке» генеральний директор запорізького концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, на сьогоднішній день в Запоріжжі вкрадено 109 теплолічильників в 109 будинках. 
   Сьогодні, 27 червня, на сесії міськради депутати планують розглянути питання про виділення 2 мільйонів гривень на придбання та установку нових теплових лічильників замість 109 вкрадених.  
  - Крадіжка лічильників у нас відбувається щороку.  В цьому році вкрали 109 лічильників, в минулому році - 136. Тобто спостерігається тенденція на зниження кількості таких випадків.  Оскільки люди зрозуміли, що це їх відповідальність, - підкреслив Олександр Грек.  Відповідно до закону про комерційний облік, який вступив в силу в серпні минулого року, саме жителі несуть відповідальність за збереження будинкового лічильника. 
   Цього разу ми відновимо лічильники за рахунок бюджету.  Щоб опалювальний сезон розпочати з приладами обліку.  Але в подальшому відновлення лічильників буде відбуватися за рахунок жителів міста Запоріжжя.  Вони або самі будуть повторно встановлювати теплолічильник в разі його крадіжки, або це зробить концерн «Міські теплові мережі».  Але згодом це буде виставлено в рахунок для оплати саме жителями. 
   Нинішнє відновлення теплолічильників буде здійснюватися з ініціативи міського голови Володимира Буряка в рамках програми департаменту житлово-комунального господарства з підтримки житлового фонду.  Всі теплолічильники будуть відновлені до вересня.

← Все новости