Запорожці повинні 600 млн грн за тепло і гарячу воду

30.05.2018

Запорожці повинні 600 млн грн за тепло і гарячу воду
   Така ситуація ставить під загрозу початок майбутнього опалювального сезону.  Про це «Індустріалке» повідомив генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек. 
   Заборгованість населення за тепло і гарячу воду на сьогоднішній день становить 600 млн. грн.  З них 250 млн. грн.  городяни винні за минулий опалювальний період.  Це створює значні ризики для запуску опалювального сезону в жовтні.  Звичайно, ми працюємо з боржниками, подаємо в суд.  Але люди повинні зрозуміти, що треба платити, інакше концерн просто не зможе розрахуватися за газ і електроенергію, і НАК «Нафтогаз» може не видати номінації на природний газ, а значить, нам нічим буде опалювати котельні, - зазначив Олександр Грек. 
   До речі, через борги перед НАК «Нафтогаз» вже були проблеми з опаленням в Славутичі, Кропивницькому та Черкаській області, де люди вимушено мерзли в своїх квартирах.  Щоб в Запоріжжі не відбулося подібної ситуації, міська рада виділяє кошти на підтримку концерну.  Однак, це тимчасове рішення проблеми і городянам потрібно розрахуватися з боргами.  Тим більше, що з 1 січня 2019 року на заборгованість будуть нараховуватися пені і штрафи, тому суми будуть рости буквально кожен день.  Для того, щоб погасити заборгованість, необхідно оформити договір про реструктуризацію, який допоможе платити за тепло в розстрочку і не втратити субсидії. 
   Щоб укласти договір про реструктуризацію, треба звернутися в районну тепломережу за місцем проживання, при собі потрібно мати паспорт.  Там вам дадуть заповнити договір, де буде міститись сума щомісячного платежу, який дозволить розстрочити борг до жовтня.  При наявності договору про реструктуризацію людина зможе і далі отримувати субсидію, що неможливо, якщо є борги, - підкреслив Олександр Грек.
   Інформацію взято з сайту:http://iz.com.ua 

← Все новости