Про тарифи

31.05.2022

Про тарифи
Тепло та гаряча вода під час війни. Уряд вирішує тарифну головоломку 
1 червня газ для виробників тепла подорожчає вчетверо. Таке повідомлення підприємства теплокомуненерго отримали від «Нафтогазу України». Їм запропоновано підписати додаток до минулорічних договорів, укладених на три роки, на придбання газу з 1 червня за ціною 29,3 гривні за кубометр замість нинішніх 7,42 грн. Звісно, логіка підказує, що й тарифи на опалення та гарячу воду також мають зрости. Але чи зможе оплачувати їх споживач, якщо в країні війна, багато людей втратили роботу?

Представники компанії «Нафтогаз» відразу почали заспокоювати: «Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними – держава підтримує українців під час війни… Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації стосовно того, що «в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі», є маніпулятивною», – йдеться в повідомленні пресслужби НАКу. У «Нафтогазі» нагадали про заплановане запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію – відповідний законопроєкт вже підготовлений урядом.

Але ж законопроєкт ще не ухвалений парламентом, тому й компенсації різниці тарифів підприємства ТКЕ поки що не отримають. А якщо вартість газу з 1 червня зросте в чотири рази, а тариф на тепло не зміниться, тоді, звісно, виробники теплих послуг почнуть рахувати збитки, а «Нафтогаз» – накладати штрафи та блокувати рахунки підприємств ТКЕ. Повний текст читайте тут: https://m.glavcom.ua/economics/finances/teplo-ta-garyacha-voda-pid-chas-viyni-uryad-virishuje-tarifn...

← Все новости