У Запоріжжі в тестовому режимі почала працювати перша «Розумна зупинка»

12.06.2018

У Запоріжжі в тестовому режимі почала працювати перша «Розумна зупинка»

   Днями в Запоріжжі на зупинці транспорту «Універмаг «Україна» було встановлене перше інформаційне табло, на якому пасажири можуть бачити реальний час і скільки часу залишилося до прибуття того чи іншого транспорту. Як повідомив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Олександр Власюк, перше табло «Розумна зупинка» зараз працює в тестовому режимі онлайн.
   - За кілька днів таке ж табло буде встановлене на іншому боці проспекту, через дорогу. Зараз пасажири можуть бачити, скільки часу залишилося до прибуття на зупинку комунальних автобусів № 17, 18, 72, трохи згодом підключимо до цієї системи тролейбуси. Також біля інформтабло можна отримати безкоштовний вайфай, і скоро там будуть облаштовані 3-4 підзарядні станції для мобільних телефонів, теж безкоштовно, - розповів Олександр Власюк. 
o_1cfn61c4761u4ff1ebuimi1slt2b.jpgПідключення комунального транспорту Запоріжжя до системи GPS-навігації почалося у 2017 році з проведення тендера. Зараз воно на стадії завершення, у тестовому режимі калібрується весь транспорт, який виходить на маршрут. Підключення буде завершене до кінця червня, і запоріжці зможуть, завантаживши спеціальну програму на свій телефон, відслідковувати рух всього комунального транспорту онлайн.
   Після остаточного підключення і введення в дію системи GPS-навігації всі дані будуть передані в центр диспетчеризації в Запоріжжі. Центр повністю буде займатися коригуванням руху міського транспорту, в тому числі відслідковувати збої і приймати зауваження, скарги. В подальшому планується підключати, окрім комунального, весь приватний міський транспорт до цієї системи GPS-навігації.
   Згідно з договором підключення GPS-навігації, у поточному році будуть встановлені інформаційні табло на 7 зупинках міста на проспекті Соборному.
   – Починаючи з першої «Розумної зупинки» на вокзалі «Запоріжжя-1», далі зупинки Базарна, Університетська, Фестивальна, «Україна», бульвар Шевченка і проспект Металургів. А потім підключимо трамвайні розв’язки, де трамвайні маршрути перетинаються з автобусними. У 2019 році плануємо охопити цією мережею «Розумних зупинок» і спальні мікрорайони, сказав Олександр Власюк.
   Створення мережі GPS-навігації виводить комунальний транспорт Запоріжжя на наступний етап – застосування електронних квитків, що надасть можливість у подальшому виконувати закон про монетизацію пільгового проїзду.
   Ынформацыю взято з сайту: https://zp.gov.ua/uk

← Все новости