У Запоріжжі на сесії проголосували за покупку пересувної еколабораторія

27.04.2018

У Запоріжжі на сесії проголосували за покупку пересувної еколабораторія
   Фінансування лабораторії вартістю 12 мільйонів гривень планується за рахунок обласного та міського бюджетів. Депутати Запорізької міської ради підтримали виділення 6 мільйонів гривень на покупку пересувної екологічної лабораторії. 
    "За" проголосували 49 депутатів. Перед міськрадою активісти на мітингу вимагали у депутатів прийняття цього проекту рішення.  Судячи з усього, голосування за виділення цих коштів стало компромісом у відповідь на багатолюдну акцію, яку влаштували перед засіданням запорожці. 
    Нагадаємо, в 2016-му році Запорізька міська рада прийняла програму відновлення роботи пересувної лабораторії моніторингу навколишнього середовища.  Фінансування лабораторії планувалося за рахунок обласного та міського бюджетів (12 мільйонів).  Половину суми в цьому році вже виділила обласна рада, а ось міська влада - до сьогоднішнього дня "утримувалася".  061 вже писав про важливість покупки цього обладнання, цитуючи організаторів акції: "Пересувна лабораторія - це перший крок на шляху до визначення відповідальності і винуватців-забруднювачів за здоров'я і життя запорожців.  Це публічний, цілодобовий доступ до даних про викиди ".
   Інформацію взято з сайту https://www.061.ua/news

← Все новости