Тепловізійна діагностика

12.05.2017

Тепловізійна діагностика
   Для підвищення рівня комфорту свого житла власники квартир в багатоповерхових будинках можуть провести тепловізійну діагностику. Найчастіше, дефекти неозброєним поглядом помітити майже неможливо, тому залишаються тільки здогадки.

   Допомогти у вирішенні цієї проблеми Вам допоможе тепловізійна діагностика, при якій можна виявити причини втрати тепла в ваших квартирах. Також корисно буде провести діагностику при покупці нової квартири, що дозволить оцінити її теплоізоляцію, всілякі джерела підвищеної вологості і в майбутньому витрати на майбутній ремонт.

Розглянемо кілька варіантів використання тепловізійного приладу:  
  
  - для обстеження стін квартири

Неякісна кладка цегли або погані панелі ведуть до того, що температура стіни всередині будівлі може коливатися в рамках від 4 до 12 С. Основним джерелом втрати тепла є кути. Подібні недоліки можуть привести до промерзання, появи грибка і т.д. ще одна перевага тепловізора - визначення місця з підвищеною вологістю.

   - для обстеження вікон, вхідних і балконних дверей

   За статистикою 25% тепла приміщення втрачає саме через двері і вікна.
   Експертиза стає особливо актуальною при установці віконних і дверних конструкцій і їх монтажу. Суперечності, які виникли про якість матеріалів між замовником і продавцем можуть бути легко усунені.
Як показує практика, при установці вікон і дверей допустимі такі дефекти:
   1. Неправильна установка підвіконь;
   2. Неякісні укоси;
   3. Погане пропеніваніе щілин між стіною і рамою вікна і т.д.
   При зіткненні з вищевказаними проблемами тепловизионное обстеження виявить недоліки, і ви зможете зажадати від фірми повернення грошей, усунення недоліків або зменшення вартості за вікна (двері).

   - для обстеження опалювальних систем

Часто буває, що вади виявляються саме в опалювальних системах, це можна пояснити поганий обпресуванням, промиванням і продувкою внутрішньобудинкових систем теплопостачання. Причиною холодних батарей також можгут виявитися корозії, накип, повітряні пробки. Всі ці мінуси можна діагностувати за допомогою тепловізійного обстеження.

   Своєчасне виявлення і усунення виявлених недоліків дозволить мешканцям квартир підняти рівень свого комфорту і убезпечити свою родину від різних хвороб.

← Все новости