Живі гроші замість пільг

12.05.2017

Живі гроші замість пільг

   Кабінет міністрів хоче запровадити монетизацію пільг. За проїзд доведеться платити всім, комунальні платежі оплачувати за повною вартістю, але натомість людина буде отримувати певну суму в місяць, самостійно вирішуючи куди витратити отримані гроші.

   Експерти стверджують, що монетизація допоможе економити, а ось пенсіонери цієї думки не поділяють.

   Пенсіонери налякані запланованими інноваціями. «Нам краще, коли ми знаємо, що на світло, газ у нас є певні знижки, а чи буде все так, як кажуть невідомо. Зараз ми гарантовано отримуємо пільги, а ось грошові кошти в бюджеті через півроку, як у нас часто буває, закінчаться »- розповідає мешканка Києва.

   У той же час, реформу підтримують водії громадського транспорту, кажучи, що возити пільговиків влітає їм в копійку.

   Заміна пільг на «живі» гроші буде відбуватися просто, запевняють в Міністерстві соціальної політики. Щоб оформити виплати потрібно тільки банківська карта і особиста заява.

   У разі монетизації передбачаються надходження певної суми на картковий рахунок, в подальшому людина сама вирішує, куди і як витратити гроші. Наприклад, Ви отримали гроші, але в цьому місяці Вам вдалося заощадити споживання електроенергії, кошти відповідно залишилися, тому їх можна витратити на інші потреби.

   Середній розмір комунальної пільги - 1500 гривень, а сума в рахунках - 1800 грн., З чого можна визначити, що пільговики за комунальні послуги в середньому платять 300 грн., Решту компенсує держава.

   Якщо замість 1800 грн. оплатити за комунальні 1000 грн. (Скоротити споживання електроенергії, встановити тепловий лічильник і т.д.), 500 грн. можна заощадити.

   На даний момент Кабінет Міністрів вирішують, як правильно впровадити реформу. Спочатку влада повинна зрозуміти, чи ефективна реформа на прикладі одного регіону, або вводити її відразу по всій Україні.

← Все новости