У Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться реконструкція застарілого житла

02.08.2018

У Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться реконструкція застарілого житла

Реконструкція застарілого житла в Україні може початися через три-чотири роки, після ухвалення нового закону в цій сфері.
Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає Інтерфакс-Україна.
За його словами, міністерство розробило початковий варіант нового закону про реконструкцію старого житлового фонду, однак деякі питання залишаються відкритими. Зокрема, Мінрегіон ще не визначив, який відсоток жителів застарілих будинків повинен погодитися на відселення для проведення реконструкції.
"Ми бачимо два потенційних принципи (реновації житла - ред.): знесення житла або реконструкція (заміна зношених інженерних систем з надбудовою декількох поверхів - ред.). Знесення в більшості випадків буде застосовуватися до мікрорайонів, щоб повністю поміняти інженерну та соціальну інфраструктуру", - додав він.
За словами заступника міністра, старт проектів реконструкції буде відбуватися за рішенням місцевих рад. На його думку, місцеві органи влади також мають виступати замовником цих проектів. Інвестори можуть бути підрядниками проектів реконструкції.
За даними Парцхаладзе, тільки в Києві налічується близько 3,2 тисячі таких об'єктів (переважно "хрущовок" і "сталінок"), які необхідно реконструю

Інформацію взято з сайту: https://wz.lviv.ua

← Все новости